Funkcionalne pretvorbe tijela u suvremenoj hrvatskoj književnosti - Zlatar Violić, Andrea (Array, 2011)
U radu se tematizira položaj tijela u suvremenoj hrvatskoj proznoj književnost s naglaskom na ženske autorice. Osnovna teza teksta govori o paralelnim promjenama u funkcijama ljudskoga tijela u kulturi i društvu koje utječu i na tematizaciju tijela u tekstovima.