Narodne poslovice Mate Ujevića - Botica, Stipe (Array, 2011)
Ujević je u svojoj zbirci primijenio svrhovito svrstavanje poslovice po motivskom načelu i temeljnoj motivskoj riječi - nositeljici značenja. Odredio je motive na osnovi cjelovite jezične strukture pojedine poslovice.