Jezik i identitet - Damjanović, Stjepan (Array, 2011)
Autor analizira jezikoslovna stajališta o odnosu jezika i identiteta i uspoređuje ih sa stavovima nejezikoslovaca (pjesnika). U drugom se dijelu zalaže za razumnu jezičnu brigu da taj jezik ni u kojoj svojoj funkciji ne bude zamijenjen nekim drugim (engleskim)jezikom