Određeni i neodređeni oblik pridjeva u štokavskim i kajkavskim frazemima - Menac-Mihalić, Mira (Array, 2010)
Na temelju frazeološkoga materijala iz 14 novoštokavskih ikavskih govora i 8 kajkavskih, križevačko-podravskih, proučeni su određeni i neodređeni pridjevi potvrđeni u frazemima. Može se zaključiti da sustavi čuvaju oba oblika, a štokavski bolje čuva neodređeni oblik nego kajkavski.