Počeci srednjovjekovnog grada - Nikolić Jakus, Zrinka (Array, 2012)
U radu se opisuje povijest šireg područja Zagreba u dvanaestom i trinaestom stoljeću. Uz povijesni pregled i prikaz razvoja grada, prikazuju se detaljnije redovničke zajednice, izgradnja katedrale, pravno uređenje, počeci gradske elite, utvrde na području grada, svetački kultovi.