Implatations urbaines à la fin du Moyen Âge en Dalmatie, Croatie et Slavonie - Grgin, Borislav (2011)
U radu se analizira urbani razvoj na prostoru srednjovjekovnih hrvatskih zemalja u kasnom srednjem vijeku. Dolazi se do zaključka da su analizirana naselja uglavnom bila manja ili srednje veličine, lokalna ekonomska središta s pretežito agrarnim karakterom, posebice u Hrvatskoj i Slavoniji.
Projekt MZOS
ENG