Duh stvaralačkog daha: Ibsenov "Graditelj Solness" i Begovićev "Svadbeni let" - Tomljenović, Ana (Array, 2011)
Počevši od intertekstualnih duhova za kojima su Begovićevi kritičari tragali ne bi li tako dokazali autorov nedostatak umjetničkog daha, u radu se slijedi niz fantazmatskih figura koje povezuju Begovićevu dramu Svadbeni let i Ibsenovog Graditelja Solnessa. Pokazujući kako protagonisti obaju komada strepe od svojih dvojnika i unutrašnjih utvara misleći kako ih oni priječe da dosegnu nemoguće – stvaralačku jedinstvenost i slobodu – upućuje se na zaključak da nadnaravno obličje pripada jedino predodžbi izvornosti i autentičnosti.