Trik trokuta u Begovićevoj drami Bez trećega - Tomljenović, Ana (2011)
Opisujući terminima Lacanove psihoanalitičke teorije konstitutivni nesporazum Marka i Gige Barić u Begovićevoj drami Bez trećega, razlozi tročinske svađe prepoznaju se u Markovom paranoidnom uvjerenju da je moguće doprijeti s druge strane Giginih riječi. Budući da se sugerira kako je sukob između jezičnog čina i onoga što se jezikom nastoji dohvatiti nepomirljiv – zaključuje se da Begovićevi tumači, kao i ni Marko, o Giginom životu izvan teksta ne znaju i ne mogu znati ništa.
Projekt MZOS
HRV