Vidrićev "Mrtvac": interpretacija - Užarević, Josip (Array, 2010)
Interpretacija Vidrićeve pjesme "Mrtvac" uključuje analizu nekih aspekata plana izraza (metrika, ponavljanja na leksičkoj i sintaksnoj razini) te plana sadržaja (semantički kontrasti, razvitak lirskoga sižea, glagolski sustav pjesme). Osnovna suprotnost uspostavlja se između neprolazne prirode, kozmosa i božanstva s jedne strane, te smrtnoga čovjeka s druge.