Od cha-cha do zrywania boków, czyli o sposobach oznaczania śmiechu przez Polaków i Chorwatów - Pintarić, Neda (Array, 2010)
Autorice su pokrenule neobično zamršenu problematiku izražavanja smijeha (nejezičnim i jezičnim elementima) u dva srodna jezika kao što su hrvatski i poljski. Kontrastivnom metodom usporedile su najvažnije aspekte i razvojne stupnjeve, od neverbalnih zvukovnih (neartikuliranih) do ujezičenih, glasovnih, uzvičnih (artikuliranih grupa fonema), leksičkih (imenice, pridjevi, prilozi, glagoli) i frazeoloških jedinica sa sastavnicom smijeh.