Čalino čitanje Držića - Fališevac, Dunja (Array, 2011)
U radu se ocrtavaju temeljna polazišta književnog povjesničara Frana Čale u njegovu pristupu i analizi Držićeva djela, a to su stilsko-periodizacijske koncepcije manirizma, filozofske (filozofija humanizma) i politološke (N. Machiavelli) koncepcije renesanse.