Slovensko-hrvatski lažni prijatelji - Tušek, Jelena (Array, 2011)
U radu se obrađuju odnosi među slovensko-hrvatskim lažnim prijateljima. Analizirana je jedna tipologija lažnih prijatelja i predstavljene su skupine lažnih prijatelja koje ne možemo uvrstiti samo u jedan tip zbog specifičnih odnosa među srodnim jezicima. Naglasak je na djelomičnim lažnim prijateljima koji su vrlo česti među srodnim jezicima i predstavljaju brojne teškoće u prevođenju i učenju stranog jezika.