Ikoničnost obraza v rasskaze N.S.Leskova "Odnodum" - Vidmarović, Natalija (Array, 2010)
Analiziraju se izvanprostorne i izvanvremenske osobine teksta (njegove strukture i leksika). Utvrđuje se ikoničnost teksta te na temelju toga određuju se sličnosti sa srednjovjekovnom hagiografijom.