Antroponimiczny komponent związku frazeologicznego jak sygnał płci - Vidović Bolt, Ivana (2010)
U članku su predstavljene ustaljene desemantizirane sveze biblijskoga i antičkoga podrijetla te nacionalni frazemi u kojima se pojavljuju imena karakteristična za propitivano okruženje. Analiziran je odnos između roda antroponimske sastavnice i spola na koji se sveza odnosi.
Projekt MZOS
HRV