Otkrivanje skrivenoga u hrvatskim i poljskim nacionalnim frazemima - Vidović Bolt, Ivana; Kodrić, Ana (2011)
Nacionalni frazemi u hrvatskom i poljskom jeziku motivirani su kulturom i tradicijom koju taj kontekst njeguje i odražavaju specifičnosti određenoga naroda. U radu su predstavljeni frazemi koji utječu i na usvajanje hrvatskoga jezika i hrvatske frazeologije i izvan Hrvatske.
Projekt MZOS
HRV