Frazeološki majstori s mora (o hrvatskim maritimnim frazemima) - Vidović Bolt, Ivana (Array, 2011)
Autorica upozorava na zastupljenost maritimnih frazema u hrvatskom jeziku. Maritimni frazemi sadrže najmanje jednu sastavnicu vezanu uz more i pomorstvo odnosno maritimni kontekst.