Język i polityka: przykład chorwacki - Mićanović, Krešimir (Array, 2010)
U tekstu se sagledava jezična politika u socijalističkoj Jugoslaviji, koja se razumijeva kao simptom međunacionalnih i međurepubličkih napetosti u tadašnjoj državi