Prilog Franje Grčevića proučavanju srpske književnosti/Historijat Katedre za srpsku književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu - Marinković, Dušan (2002)
U radu se tumači znanstveni i stručni doprinos profesora Grčevića proučavanju srpske književnosti u cjelini, njegovoj univerzitetskoj karijeri, predavačkom posredovanju znanja o srpskoj književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu itd.
HRV