Standardizacija rusinskog jezika - Timko Đitko, Oksana (2011)
Stancardizacija rusinskog jezika je dug proces koji traje od doseljenja Rusina na ove prostore pa do danas, dakle skoro tri stoljeća. Proces normiranja jezika proticao je u neprestanom kolebanju između istočnoslavenskog porijekla, i zapadnoslavenskog utjecaja, a sve u južnoslavenskom okruženju. Danas je rusinski standardiziran idiom sa relativno stabilnom normom.
Projekt MZOS
HRV