Slamnigov srednjoškolski i sveučilišni priručnik Svjetska književnost zapadnog kruga - Pandžić, Vlado, kroatist (Array, 2011)
U ovome se tekstu prikazuje, prosuđuje i ocjenjuje Slamnigov srednjoškolski i sveučilišni priručnik Svjetska književnost zapadnog kruga i njegova četrdesetogodišnja recepcija. Opseg, preglednost, postupnost i sugestivnost tvrdnji čine ga jednim od najpopularnijih priručnika. Istraživanja pokazuju da pripada Slamnigovim knjigama koje su imale najbrojnije čitateljstvo premda njegovo ime nekadašnji i današnji srednjoškolci i studenti ponajprije vežu s vrlo popularnom pjesmom Barbara.