Begovićeve drame u Shubertovu arhivu u New Yorku - Senker, Boris (2010)
Tijekom 1920-ih i 1930-ih Begović se preko niza posrednika angažirao na plasmanu svojih drama na inozemne pozornice. Podaci o tom dosad su se dobivali uglavnom iz hrvatskih vrela i njegove ostavštine. Uvidom u građu pohranjenu u Shubertovu arhivu u New Yorku podaci su dopunjeni i korigirani. Drama 'Svadbeni let' postoji samo u prijevodu na njemački, 'Pustolova pred vratima' na engleski je (s njemačkoga) preveo E. Pauker, ali nema podataka o bilo kakvu odzivu, 'Božji čovjek' sačuvan je u adaptaciji J. Coltona, koja je pod naslovom 'The Devil's Plum Tree' 1927. bila izvedena u San Franciscu i Los Angelesu, a pod naslovom 'Saint Wench' 1933. na Broadwayu u produkciji H. Menken.
Projekt MZOS
HRV