Jezična pogreška, jezična inovacija i kultura jezika - Kryzan-Stanojević, Barbara (Array, 2011)
Liberalna su strujanja zahvatila i jezik. Nuspojave jezičnog liberalizma često dovode u pitanje učinkovitost komunikacije. Usporedba provođenja jezičnih normi nekada i danas pokazuje da je nekada jezična norma imala više vremena da očvrsne dok današnja užurbanost dovodi do prihvaćanja prolaznih i kratkotrajnih rješenja što pak dovodi do destabilizacije jezika. Ostaje pitanje koji od trendova u jeziku služe njegovom razvoju a koji njegovoj degradaciji.