Iz rada na cjelokupnoj bibliografiji Branka Fučića - Botica, Ivan; Galović, Tomislav (2011)
Autori u radu iznose rezultate dosadašnjih nastojanja na stvaranju cjelokupne bibliografije knjiga, studija i članaka te drugih tekstova Branka Fučića. Budući da su njegovi brojni radovi objavljivani za života, od 1936., ali i nakon smrti 1999. godine na različitim mjestima, s različitom kvalitetom, u različitim državnim sustavima, u različitim životnim i profesionalnim okolnostima, gotovo su neuhvatljivi na jednome mjestu, u jednoj jedinstvenoj bibliografiji. Stoga je ovaj rad pokušaj odgovora na pitanje o tom u kojem je trenutačnom stanju Fučićeva bibliografija i koji su se problemi pojavljivali pri njezinu sređivanju. Veliku je pomoć pritom pružio sam Fučić svojom nepotpunom bibliografijom, potom Zlatko Keglević, a nadasve Josip Žgaljić i drugi. Rad je popraćen grafičkim prikazima kojima se iskazuje vrsta i učestalost Fučićevih objavljenih radova.
In this paper the authors present the results of their efforts so far in creating a comprehensive bibliography of books, papers, articles and other texts by Branko Fučić. The first lists came from Fučić himself, followed by those which emerged in various bibliographies, for example the list by Z. Keglević or the most extensive list in the book by J. Žgaljić, Branko Fučić. Od Dubašnice do Dubašnice (‘Branko Fučić: From Dubašnica to Dubašnica’, 2001). These are works by B. Fučić which emerged in the period from 1936 to 1999, those works published during his lifetime, and those printed posthumously. The current status of the Fučić bibliography will be presented, as well as the problems which emerged during its compilation. The paper is accompanied by charts showing the type and frequency of published works by Branko Fučić both chronologically and in terms of percentages.
Projekt MZOS
HRV