Latinska epigrafija otoka Krka od IX. do XII. stoljeća. Prilog kontekstualizaciji novopronađenog natpisa u gradu Krku - Matijević-Sokol, Mirjana (Array, 2011)
U radu se donosi oris predromaničke epigrafske baštine pisane latinskim jezikom na otoku Krku te posebno obrađuje skupina natpisa XII. st. iz grada Krka povezana s djelatnošću utjecajnih javnih osoba toga vremena. Naglasak je stavljen na nedavno otkriven natpis koji pripada iz dokumenata poznatoj crkvi sv. Ivana iz XII. st. Donosi se potpunija restitucija njegova teksta te se sagledava u kontekstu cjelokupnog korpusa hrvatske latinske epigrafske baštine. Na temelju natpisa i diplomatičke građe krčki primjer potvrđuje pretpostavku da se posvetni natpisi s više naslovnika dotične crkve »otkrivaju« kao obiteljske zadužbine.