Dekadentni socijalizam, prolog tranziciji: popularna kultura i hrvatski roman u 80-ima - Kolanović, Maša (Array, 2011)
Rad se bavi analizom dijaloga hrvatskog romana i popularne kulture u razdoblju 80-ih godina, promatrajući kako književni tekstovi pulsiraju između političkog i kulturnog konteksta zadnjeg desetljeća jugoslavenskog socijalizma, ujedno nagovještavajući ključne probleme tranzicijskog konteksta.