Posebne vrste sročnosti u hrvatskome jeziku promatrane iz perspektive roda - Pišković, Tatjana (2011)
U radu se prikazuju složeni odnosi između kontrolora i meta u hrvatskome jeziku koji se opisuju kao posebne vrste sročnosti (zadana sročnost, unatražna sročnost, uzajamna sročnost itd.).
Projekt MZOS
HRV