Od slike do pisma: bio-bibliografski prilog o Branku Fučiću (1920. – 1999.) - Galović, Tomislav (Array, 2011)
Autor u obliku kratkog priloga donosi osnovne podatke i neke manje poznate činjenice iz života i znanstvenog rada istaknutog hrvatskog medievista Branka Fučića (1920. – 1999.). Posebno se pak ističe njegovo područje rada na istarskim srednjovjekovnim zidnim slikama, te glagoljičkim natpisima i grafitima. Upravo je preko fresaka Fučić ušao u glagoljicu i uopće slavistiku, davši na koncu tako i jednom i drugom znanstvenom području nezaobilazan doprinos, a čiju važnost i izvornost potvrđuju brojna recentna istraživanja. Također se donosi okvirna periodizacija znanstvenog rada Branka Fučića kao zalog budućim istraživanjima, a u koja će – što dosad nije bio slučaj – morati biti uključena njegova pisana zaostavština i knjižna građa.