Antun Branko Šimić: "Čuđenje u svijetu" ili jedan od najvećih hrvatskih pjesnika svih vremena - Pandžić, Vlado, kroatist (Array, 2009)
Mnogi književni kritici i povjesnici tvrde početkom 21. stoljeća da je Antun Branko Šimić stekao izniman pjesnički ugled u Hrvatskoj i diljem Europe, gotovo kao ni jedan drugi hrvatski pjesnik. Usustavljena istraživanja pokazuju da se uz njegovo ime često navodi: "najbolji hrvatski pjesnik", "najdraži hrvatski pjesnik", "najzačudniji hrvatski pjesnik", "najoriginalniji hrvatski pjesnik" i sl.