Jezik i stil istarskih pravnih tekstova 16. stoljeća - Kuzmić, Boris (Array, 2010)
Autor u članku analizira jezik istarskih pravnih tekstova 16. st. na morfološkoj, sintaktičkoj i stilističkoj razini.U uvodnome se dijelu predstavljaju jezikoslovna istraživanja čakavskih pravnih tekstova 16. stoljeća.