19. Yüzyılda Bosna-Hersek'te Konuşulan Türkçenin Ağız Özellikleri - Čaušević, Ekrem (2010)
U radu su analizirane značajnije sintaktičke osobitosti zapadnobalkanskoga idioma turskoga jezika koji su u svakodnevnoj komunikaciji s etničkim Turcima rabili muslimani u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i južnoj Ugarskoj. Analiza se temelji na korpusu koji čine manuskripti (rječnici i gramatike turskoga jezika) iz franjevačkih knjižnica i samostana u Bosni i Hercegovini.
Podaci o publikaciji na http//dnb.d-nb.de
Projekt MZOS
Projekt MZOS
Projekt MZOS
OTHER