Revolucija i intervencija. O utopijskom efektu 'praxis' - Mikulić, Borislav (2008)
Komentar suvremene recepcije praxis filozofije na primjeru grafičke opreme jednog novinskog intervjua Gaje Petrovića iz 1992. ; odnos negativne recepcije i osnovnih pojmova praxisovske filozofije ; značenje utopijskog stava danas.
Rad je prije objavljivanja u zborniku djelomice objavljen u časopisu Zarez pod naslovom "Mramor, kamen i željezo. Praxis na ekspoziciji” u tematskom bloku Noć u Muzeju revolucije, u: Zarez, 2007., prir. Srećko Pulig
HRV