Revolucija i intervencija. O utopijskom efektu 'praxis' - Mikulić, Borislav (Array, 2008)
Komentar suvremene recepcije praxis filozofije na primjeru grafičke opreme jednog novinskog intervjua Gaje Petrovića iz 1992. ; odnos negativne recepcije i osnovnih pojmova praxisovske filozofije ; značenje utopijskog stava danas.