Poetički pojam prakse i njegov kulturni kontekst: Filozofija praxis u političkim, kulturnim i umjetničkim previranjima 60-ih - Mikulić, Borislav (Array, 2009)
Prikaz i analiza izostanka interesa za filozofiju praxis u novijim prilozima etnografije socijalizma i kulturnih studija ; argumenti za relevanciju praxis-a kao kulturne i metakulturne forme ; teorijski i politički konflikti u procesu uspostave i djelovanja praxis filozofije u kontekstu 60-ih godina ; ambivalentni odnos prema umjetničkom nasljeđu grupacije EXAT51.