Znalac i lažljivac. Semiotiziranje spoznaje - Mikulić, Borislav (2004)
Tradicionalna epistemologija i mjesto subjekta govorenja ; mogućnost retematizacije odnosa između Platonove teorije spoznaje u dijalozima i "nepisane filozofije" za širi okvir epistemologije koji uključuje semiotičke aspekte. Analiza paradoksa lažljivca i njegovo povezivanje s pitanjem etičke konstitucije epistemologije.
Studija je dodatak hrvatskom izdanju američkog zbornika The Blackwell Guide to Epistemology, ur. J. Greco i E. Sosa, 1997. (hrvatsko izdanje priredio s bibliografijom prijevoda epistemološke literature na hrvatski, srpski i slovenski jezik).
HRV