Transition und Methode. Überlegungen zum lokalen Zustand des literarischen Feldes - Duda, Dean (Array, 2009)
Analiza hrvatskoga književnog polja i tranzicijskih učinaka uz propitivanje metodologije kojom humanistika općenito i hrvatska znanost o književnosti raspolaže u tumačenju recentnih procesa.