Čalin Pirandello kroz 'apsolutnu inverziju' : metareprezentacija i povrat duga u 'Tako je (ako vam se čini)' - Čale, Morana (2010)
Rad odaje počast sjećanju na osobu i znanstveni rad prof. dr. Frana Čale, a razmatra Pirandellovu dramsku 'parabolu' 'Tako je (ako vam se čini)', strukturiranu poput Epimenidova paradoksa, kao dramatizaciju teorije dramskoga jezika kakvu Pirandello iznosi u ranome eseju 'Azione parlata' (1908). Dramski tekst se povezuje s Austinovom teorijom performativnosti i s Derridinom kritikom spomenute teorije, kojoj se uvelike približava Pirandellova dramatizirana koncepcija odnosa između govornih odnosno pisanih iskaza i istine odnosno referencije.
Projekt MZOS
HRV