Lacanova jezgra Realnog kao kategorija književne periodizacije - Tomljenović, Ana (Array, 2010)
Polazeći od Žižekovog shvaćanja Lacanovog registra Realnog kao unutrašnjeg ruba simboličke reprezentacije te autorovog pokušaja da književna očitovanja granice prikazivanja promisli u terminima periodizacijske trijade realizma, modernizma i postmodernizma, u radu ću uputiti na mogući značaj pojma Realnog unutar psihoanalitičke književne kritike te preispitati može li on poslužiti kao načelo književne periodizacije.