Obitelj Mihalović i vlastelinska kurija u Feričancima kraj Našica - Cvetnić, Sanja (Array, 2010)
Dokumenti iz arhivskoga fonda Vlastelinstva Orahovica-Feričanci u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu otkrivaju vrijeme gradnje jednokatnoga kasnobarokno-klasicističkoga dvorca obitelji Mihalović, to jest kurije Mihalović u Feričancima kraj Našica 1793. i 1794. godine, te nakon 1845. godine (obnova i dogradnja). Kuriju Mihalović podigao je Ivan Karlo Mihalović (u dokumentima: Ioannes Carolus Michalovics ; Orahovica 1765. – Feričanci 1810.). Godina 1794. kao vrijeme dovršetka gradnje kurije zapisana je na poleđini portreta naručitelja. Bio je unuk Dimitrija Mihalovića (lat. Demetrius ; ? St. Endre 1689. – ? Orahovica 1759.) koji je od obitelji Pejačević kupio Vlastelinstvo Orahovica-Feričanci 1742. godine, a plemićki status dobio 1716. godine od Karla VI. Habsburškoga. Slaba istraženost dvorca i njegova zapuštenost nisu – srećom – posljednje poglavlje njegove sudbine, jer u pripremi je obnova, prinos kojoj je i ovaj rad.