Jezično-kulturološka analiza Raosova Hefesta - Ćavar, Ana (2009)
U radu se predstavlja tip jezično-kulturološke analize primjenjiv u nastavi hrvatskoga jezika. Analiza je utemeljena lingvometodičkom predlošku Raosove monodrame "Hefest". Fokus je stavljen na uvredljive izraze koji se kao dio obilježenoga leksika analiziraju jezično, a zatim i u širem sociokulturnom kontekstu.
Projekt MZOS
HRV