Marx, državni socijalizam i socijalistička alternativa - Veljak, Lino (Array, 2009)
Znanstveno vijeće Saveza društava „Josip Broz Tito“ Hrvatske upriličilo je dvodnevni znanstveno-stručni skup „1948 – povijesni razlaz sa staljinskim totalitarizmom?“, 21. i 22. studenoga 2008. godine. Sudionici skupa sučelili su se s izazovnom temom, koja je i nakon punih 60 godina još nedovoljno istražena, a bila je uzrokom mnogim događanjima, što su utjecala na tokove razvoja u Jugoslaviji i u svjetskim razmjerima.