Māṇḍūkya-upanišat-kārikā 1 i Bṛhadāraṇyaka-upanišad - Andrijanić, Ivan (Array, 2012)
U članku je preveden i komentiran kratak prozni tekst Māṇḍūkya-upanišadi, zajedno s prvim poglavljem Māṇḍūkyopanišat-kārike, komentara u stihu uz Māṇḍūkya-upanišad. U nastavku se raspravlja o poveznicama toga teksta sa starijom Bṛharāraṇyaka-upaniṣadi. Tu se predlaže da je nauk o četiri stope najvišega sopstva iz Māṇḍūkyopanišat-kārike oblikovan po uzoru na nauk o tri stanja svijesti iz BAU 4.3 – 4.4.25 i po uzoru na nauk o četiri stope metra gāyatrī iz Bṛharāraṇyaka-upaniṣadi 5.14.2 – 7.