PRILOZI POZNAVANJU VARAŽDINA KAO SREDIŠTA VARAŽDINSKOG GENERALATA - Petrić, Hrvoje (2009)
U ovom radu autor na temelju izvora i literature predstavlja Varaždina kao središte Slavonske vojne krajine odnosno Varaždinskog generalata. Rad je ograničen na na dio vojnih i gospodarskih elementa razvitka.
Projekt MZOS
HRV