Riječ urednice - Grdešić, Maša (2009)
Uz predstavljanje samog zbornika i radova sabranih u zborniku te njihova smještanja u kontekst Dana Marije Jurić Zagorke, u tekstu se iscrtavaju aktualni problemi odnosa feminizma prema popularnoj kulturi, osobito kroz prizmu feminističkih kulturalnih studija i tzv. teorije ženskih žanrova proizašle iz toga teorijskog područja.
Projekt MZOS
HRV