Jezik i kulturna povijest Mađara na području Slavonije i Baranje - Žagar Szentesi, Orsolya (Array, 2009)
Članak daje kratak pregled povijesti prisutnosti mađarskog etnika u slavonsko-baranjskom prostoru. Posebno se analiziraju zasebna obilježja pojedinih dijalekatskih skupina, u odnosu na standardni mađarski jezik, a velika se pozornosti posvećuje onim jezičnouporobnin fenomenima u krugu mađarske manjine koji su uvjetovani bilingvizmom.