"Bizantinizam" u Hrvatskoj u 19. i 20. stoljeću - Goldstein, Ivo (Array, 2009)
U radu autor analizira nastanak, sadržaj i upotrebu termina "bizantinizam" u Hrvatskoj, komparirajući pritom razlike u sadržaju pojma u 19. i 20. stoljeću.