Bibliografija Bribira do 1968. Periodika - Krnčević, Karmen (Array, 2009)
Bribir je česta referencija u humanističkim znanostima. Njegova duga povijest i raznovrsni spomenici predmet su istraživanja ili komparativni sadržaj za sva razdoblja od paleolitika do novoga vijeka. Izrada prikladnog pomagala nametnula se kao jedan od ciljeva projekta. Odlučili smo je oblikovati kao bazu podataka koja će se sastojati od tiskanoga i, u budućnosti, elektroničkog dijela. U tiskanom će obliku biti obuhvaćene, kronološkim redom, skupine radova prema vrstama publikacija. Stavke se sastoje od precizne bibliografske jedinice i ključnih riječi na izvornom jeziku rada i na jeziku njegova sažetka. Naslove jednojezičnih radova bez sažetaka preveli smo na engleski jezik. Za starije radove ključne su riječi kreirane po vlastitoj prosudbi. Cilj je potpuno dvojezične bibliografije uputiti i na rezultate starije hrvatske znanstvene produkcije. U prvom smo nastavku nastojali obuhvatiti radove tiskane u periodici od početka modernih istraživanja do godine 1968. Sljedeći put težište će biti na zbornicima građe i na knjigama iz istog razdoblja. Popunjavat ćemo niz naslova iz periodike.