Budućnost arheologije - Durman, Aleksandar (Array, 2009)
Arheologija se kao znanost već odavno odvojila od kolekcionarstva ili prikupljanja predmeta iz, danas, sve manje nepoznate prošlosti. Arheološka istraživanja okrenula su se nekoj vrsti "arheološke forenzike" jer uz tradicionalna znanja treba angažirati sve moguće znanstvene grane.