Plaća i kredit: "Časti se svak čita svojome" - Šporer, David (Array, 2009)
Članak se bavi shvaćanjem plagijata u renesansi u kontekstu navodnih optužbi na račun Marina Držića za plagiranje Mavra Vetranovića. Uz pregled različitih dosad predlaganih objašnjenja tih optužbi u književnohistoriografskoj tradiciji, članak skreće pažnju na moguću relevantnost pojma reputacije za renesansno razumijevanje plagijata i konkretnih optužbi za plagijat.