Slijedom bunjevačkih elemenata u svadbenim običajima Like - Černelić, Milana (Array, 2009)
Svrha ovoga rada jest utvrditi specifične bunjevačke elemente u svadbenim običajima Like. Tragovi tih elemenata jedan su segment njihove kulturne baštine i čine dobru osnovu za temeljitije istraživanje bunjevačkog fenomena u Lici. Utvrđivanjem zastupljenosti tih elemenata u međuprostoru između tri bunjevačka ogranka te slijedeći im tragove i na širem prostoru jugoistočne Europe moguće je nadalje utvrditi procese etnokulturnog oblikovanja Bunjevaca u posebnu etničku skupinu te rekonstruirati približno vrijeme kada su se ti procesi događali.