Starije željezno doba. Kaptol. Koncept ratnika - Potrebica, Hrvoje (Array, 2006)
Rad objašnjava mehanizme trgovine i razmjene koji su bili operativni na prostoru središnje i jugoistočne Europe tijekom starijeg željeznog doba. Posebna pozornost posvećena je Kaptolu kao nalazištu koje najbolje ilustrira opisane mehanizme i konceptu ratnika kao primjeru prenošenja ideja za razliku od transfera ljudi i dobara.